En bild på MissHosting
En bild på Ipeer
En bild på FS-Data

24/7 DDOS-Skydd
8.9/10 i kundbetyg

Billig & stabil server
Garanterad 99.9% upptid

Bra support
Dedikerad Hårdvara

Testa i 30 dagar gratis!

Från 1595:- per månad

Från 995:- per månad

Läs mer → Läs mer → Läs mer →

Backup

Det är oerhört viktigt att alltid göra en backup på det du har på din dedikerade server, till exempel dina hemsidor. Även om en dedikerad server är mycket säker kan det hända att någon illasinnad hacker angriper dina hemsidor eller att du själv gör ett ödesdigert misstag och råkar radera allt material som ligger i din databas.

Backup hos hostingföretaget

Du kan lägga till en tjänst för backup hos ditt hostingföretag vilket brukar vara den smidigaste lösningen. Då backar de ständigt upp dina hemsidor, eller vad du nu har på din dedikerade server, och då slipper du att tänka på den saken. Det här brukar kosta någon hundralapp men det är det definitivt värt eftersom hostingföretaget ofta även återställer det du hade på din server om något skulle hända.

Egen backup på datorn eller i molnet

Du kan även backa upp allt du har på din dedikerade server i datorn och i molnen, till exempel i Dropbox, Onedrive eller Google Drive. Det här kräver att du åtminstone har elementära kunskaper när det gäller filöverföring via FTP. Då kan komma åt dina databaser via exempelvis Filezilla och sedan är det bara att föra över en kopia av materialet till datorn eller till Dropbox-, Onedrive-, eller Google Drive-mappen.

Om du använder WordPress

Om du har skapat din hemsida med publiceringsverktyget WordPress kan du ladda ner ett Plugin, till exempel BackWPup, som du kan backa upp hemsidan med. Backupen kan du även överföra till din dator och/eller spara i molnet. Det här är mycket smidigare än att hålla på med ftp om du bara har några enstaka hemsidor men om du har typ 100 hemsidor blir det en del jobb.

Så vilket alternativ ska jag välja?

Om du ändå betalat en skaplig slant för att få en riktigt bra hostinglösning anser vi på dedikeradserver24.se att det kan vara värt att betala en hundring eller två till för att slippa att själv göra ständiga backuper, och då slipper du dessutom att återställa allt själv om något skulle hända. Men om du har tid och lust att själv göra backuper så ska du såklart göra det.