En bild på MissHosting
En bild på Ipeer
En bild på FS-Data

24/7 DDOS-Skydd
8.9/10 i kundbetyg

Billig & stabil server
Garanterad 99.9% upptid

Bra support
Dedikerad Hårdvara

Testa i 30 dagar gratis!

Från 1595:- per månad

Från 995:- per månad

Läs mer → Läs mer → Läs mer →

Cloud Computing

Cloud Computing är samma sak som det vi på ren svenska kallar för molntjänster, vilket innebär att du får ditt eget utrymme på nätet som har en viss processorkraft, en viss lagringskapacitet och vissa bestämda funktioner. Till skillnad från andra serverlösningar använder du inte Cloud Computing för dina hemsidor utan för lagring av filer, som back up och liknande.

Om du använder dig av Cloud Computing när den är som bäst får du en otrolig flexibilitet eftersom du då kan anpassa ditt utrymme efter dina önskemål när det gäller prestanda, funktioner och utrymme. Det är också mycket enkelt att uppgradera eller nedgradera sig när du använder dig av Cloud Computing. Driftsäkerheten är också grymt bra eftersom ditt utrymme på nätet delas upp på flera servrar, det vill säga i många kluster. Om en server (ett kluster) mot förmodan skulle drabbas av driftstörningar kommer du ändå komma åt det du har i molnet.

En del molnleverantörer, till exempel FS Data, arbetar på samma sätt med sin Cloud Computing som med sin VPS, men deras molntjänst är ännu mer skalbar och flexibel när det gäller hårdvara, trafikmängd och utrymme. Du får i stort sett helt fria händer och det är hur lätt som helst att byta upp sig eller byta ner sig. Hur mycket du får betala beror på hur ofta du använder dig av Cloud Computing, för närvarande kostar det 18 öre/tim hos FS Data.