En bild på MissHosting
En bild på Ipeer
En bild på FS-Data

24/7 DDOS-Skydd
8.9/10 i kundbetyg

Billig & stabil server
Garanterad 99.9% upptid

Bra support
Dedikerad Hårdvara

Testa i 30 dagar gratis!

Från 1595:- per månad

Från 995:- per månad

Läs mer → Läs mer → Läs mer →

Icke administrerad server

När du skaffar en dedikerad server får du en helt egen server som administreras av ett hostingföretag som övervakar din dedikerade server dygnet runt, som ser till att den står i en säker miljö och som ser till att den fungerar som den ska. Det finns emellertid både privatpersoner och företag som skaffar en helt egen server som de själva administrerar, som skaffar en så kallad icke administrerad server. Det kan du också göra, det kan vara både roligt och spännande att sköta om sin egen server, men vi på dedikeradserver24.se anser det sällan är speciellt praktiskt.

Nackdelar med egen server

  • Kräver stor kunskap. Förvisso kräver det en viss kunskap när man skaffar en dedikerad server, men om du kör fast kan du alltid få hjälp av hostingföretagets kunniga och hjälpsamma support.
  • Problem vid strömavbrott. Om du har en dedikerad server är den skyddad mot strömavbrott eftersom hostingföretagen har reservaggregat som slår på om din server drabbas av strömavbrott. Om du har en egen server och drabbas av strömavbrott kommer ingen åt det du har på servern, så om du har hemsidor på den kommer de vara otillgängliga tills strömmen kommer tillbaka. Visst kan du skaffa ett eget reservaggregat men det är mycket dyrt.
  • Problem med internetuppkopplingen. Okej, om du har ett grymt snabbt och stabilt internet är det här inga problem, men om du har en slö internetuppkoppling som ofta drabbas av störningar kommer dina hemsidor ligga nere lika ofta och kommer att laddas långsamt i dina besökares webbläsare.
  • Hög elförbrukning och problem med avkylning. En server som står och går dygnet runt drar en hel del ström och måste kylas ner av fläkten hela tiden. Det blir ofta riktigt varmt i rummet där servern står och bruset från avkylningen kan vara grymt irriterande. Och om fläkten pajar måste du snabbt byta ut den.
  • Problem med övervakning. Eftersom vi antar att du inte sitter hemma och övervakar din server dygnet runt är det inte alltid du upptäcker när din server strular. Om du är bortrest i några dagar kan det innebära att ingen kan komma åt den på länge.
  • Problem med säkerhet. Om du har en egen icke administrerad server i hemmet finns det risk för att den blir stulen om du får inbrott eller att den bokstavligen går upp i rök om det börjar brinna i ditt hem. En dedikerad server å andra sidan står i en mycket säker miljö och övervakas dygnet runt.

Fördelar

  • Billigare. När du har en egen server betalar du bara en engångsavgift när du köper den plus för strömförsörjning och eventuella reparationer, vilket normalt gör att en icke administrerad server blir mycket billigare i längden.
  • Roligare? Om du är lite av en datornörd kan det vara kul att skaffa en egen server.

Om du väger fördelarna mot nackdelarna för en egen server så kanske du förstår varför vi på dedikeradserver24.se föredrar att använda en administrerad dedikerad server före en icke administrerad server.