En bild på MissHosting
En bild på Ipeer
En bild på FS-Data

24/7 DDOS-Skydd
8.9/10 i kundbetyg

Billig & stabil server
Garanterad 99.9% upptid

Bra support
Dedikerad Hårdvara

Testa i 30 dagar gratis!

Från 1595:- per månad

Från 995:- per månad

Läs mer → Läs mer → Läs mer →

Server hosting

Shared Hosting

Shared Hosting är det som brukar kallas webbhotell. När man hyr ett webbhotell så delas servern med många anda kunder. De främsta användningsområderna vid shared hosting är att hosta webbplatser.

Shared Hosting är det billigaste alternativet om man behöver hyra serverplats på webben.  En annan fördel är att man som kund inte behöver bry sig om det tekniska, då det är upp till webbhotellet att lösa alla problem. Däremot brukar det ta längre tid för ett webbhotell att lösa problem om man jämför med de företag som hyr ut dedikerade servrar. Man får vad man betalar för helt enkelt.

VPS (Virtual Private Server)

En virtuell privat server är ungefär som shared hosting, skillnaden är att när du hyr en VPS så vet du exakt hur mycket resurser du har och hur mycket du har tillgoda att nyttja. En VPS är en dedikerad server som delas med flera olika kunder. En VPS är i regel dyrare än ett webbhotell men du har också försäkrat dig om hur mycket resurser du får använda dig av.

Co-location

Co-Location innebär att du har en egen server, som du låter ett annat företag förvalta åt dig. Företagets uppgift är att placera din server i en serverhall som har övervakning och vid fall av fel ska kunna hjälpa dig med reperation och återställning. Fördelen med att hyra en serverplats är att hostingföretaget kan ge dig en god internetuppkoppling, brandvägg samt en bra hostingmiljö.

Dedikerad server

Dedikerad server är precis som det låter. En server dedikerad just för dig. Att hyra en dedikerad server är oftast ganska dyrt, men det finns även budgetvarianter här.

Som ägare av en dedikerad server får du välja vad du ska hosta, vilka inställningar du vill ha samt vilka programvaror som skall finnas. Oftast får man även välja operativsystem och liknande.

Den stora fördelen med att hyra dedikerad server är att du får en maximal prestanda och frihet, samt att hostingbolaget har hela ansvaret över att det fungerar som det skall. Många företag som hyr ut dedikerade servrar, till exempel City Network, garanterar dig en 100% upptid.