En bild på MissHosting
En bild på Ipeer
En bild på FS-Data

24/7 DDOS-Skydd
8.9/10 i kundbetyg

Billig & stabil server
Garanterad 99.9% upptid

Bra support
Dedikerad Hårdvara

Testa i 30 dagar gratis!

Från 1595:- per månad

Från 995:- per månad

Läs mer → Läs mer → Läs mer →

Dedikerad server eller webbhotell?

Prestandan hos webbhotell och en dedikerad server är det stor skillnad på oftast. Har men en egen server så väljer man själv över hur den ska fungera och vad den ska drivas på för typ av hårdvara. Det har man inte alls kontroll över själv när man talar om webbhotell.

En dedikerad server har man helt själv, man behöver inte dela den med någon annan, om man inte vill. För man hyr hela server. Men det som gör att folk väljer ett webbhotell istället är för att man måste göra alla inställningar själv med mjukvaran. Det är dessutom betydligt dyrare. Man kan idag hitta webbhotell för ynka 9 kronor / månad. En egen server kostar från 900 kr / månad. Så det är stor skillnad. Och 900 kr är ändå billigt för en dedikerad server.

Så väljer du

De som väljer en dedikerad server framför ett webbhotell är såna som har tunga webbplatser och behöver mycket server kapacitet själv. Stora webbplatser har oftast även en stabil inkomst som göra att ägaren har råd att administrera en egen server. Sen handlar det även om kunskapen bakom server-tekniken. Du som är nybörjare inom webbutveckling bör inte välja en dedikerad server, även om någon försäljare försöker övertala dig om att detta är bättre val så är det oftast inte det. Då handlar det bara om pengar som han/hon försöker dra in till företaget. Börja istället med ett billigare webbhotell och väx med det. Behöver du sen i framtiden något eget så är det bara att investera i en dedikerad då. Så svårt är det inte att flytta filer på Internet.