En bild på MissHosting
En bild på Ipeer
En bild på FS-Data

24/7 DDOS-Skydd
8.9/10 i kundbetyg

Billig & stabil server
Garanterad 99.9% upptid

Bra support
Dedikerad Hårdvara

Testa i 30 dagar gratis!

Från 1595:- per månad

Från 995:- per månad

Läs mer → Läs mer → Läs mer →

Webbhotell

Det är betydligt fler som använder webbhotell än en VPS och det har sina orsaker. Ett webbhotell har en lägre prislapp än VPS och kan ge dig massor av utrymme för pengarna. Tidigare var webbhotellet även mycket mer lätthanterligt än VPS, men det stämmer inte alltid längre eftersom många VPS-lösningar numera har en mycket användarvänlig kontrollpanel, precis som ett webbhotell har. Här ska vi på dedikeradserver24.se sammanfatta vilka för- och nackdelar ett webbhotell har i jämförelse med VPS.

Fördelar med webbhotell

  • Ett webbhotell är billigare och kan ge dig mycket mer utrymme för pengarna.
  • De flesta webbhotell är mycket enkla att hantera eftersom de oftast har en bra kontrollpanel där du kan hantera dina sajter, domäner och fakturor.

Nackdelar med webbhotell

  • Det är sällan ett webbhotell är lika snabbt och stabilt som en VPS, så om du prioriterar prestanda och stabilitet är VPS ett bättre alternativ.
  • Om du har otur kan du hamna på en server där de andra användarnas beteenden påverkar ditt webbhotell, till exempel genom att göra det slött eller till och med få ditt webbhotell att drabbas av virus, fast det här är inte så vanligt
  • Ett webbhotell är inte lika skalbart som en VPS och du kan inte själv välja vilken processor och hur stort RAM-minne servern ska ha, något som du ofta kan om du har en VPS.

Är webbhotell något för dig?

Om du är ute efter en riktigt billig lösning och inte är extremt kräsen räcker ett webbhotell långt. En sida som listar och jämför webbhotell är Bästawebbhotell.nu. Det finns riktigt stabila och relativt snabba webbhotell till ett lågt pris, men om du har mycket höga krav när det gäller stabilitet, prestanda och skalbarhet är VPS ett bättre alternativ.

Om du funderar på att skaffa ett bra webbhotell rekommenderar vi att du besöker webbhotells.se som är Sveriges bästa jämförelsesajt inom webbhotell.